FB-pixel

En urna, tända ljus och en ros Högtidsportalen Sång & musik för livets viktigaste stunder

Begravning

Begravningen är en ceremoni, kyrklig eller borgerlig, för att ta avsked av en avliden anhörig.

Begravningen upplevs utan tvekan som den mest allvarsamma och svåra av våra olika verksamhetsområden. Begravningsmusik framförs oftast för att minnas och hedra den bortgångne. De musikaliska inslagen kan vara vald av den bortgångne själv eller av anhöriga. Sång och musik kan ofta bidra till att ändå göra denna svåra stund ljus och vacker.

Den musik som framförs under en begravning kan naturligtvis se väldigt olika ut. Begravningslåtar kan variera stort beroende på vem som avlidit.

De låtar eller stycken som valts kan framföras av livemusiker i form av sångare eller sångerska som antingen sköter ackompanjemang själva på tex piano eller gitarr eller som har komp separat. Förekommande, under denna ceremoni, är också vokalmusik samt instrumental högtidsmusik såsom stråkensemble eller stråkkvartett.

Begravningsmusiken är till för att hedra den avlidne och skapa en stämningsfull och atmosfär under detta evenemang.

Önskar ni hjälp med begravningsmusik och begravningssånger till er ceremoni så finns vi här för er! Vi samarbetar också med låtskrivare som kan hjälpa er med specialskriven musik om ni önskar detta.

Artister som uppträder på begravningar

Vill du synas här? Klicka