FB-pixel

Högtidsportalen Sång & musik för livets viktigaste stunder

Dop / Namngivningsceremoni

Dop är den övergångsrit genom vilken någon upptas i den kristna kyrkans gemenskap.

En namngivningsceremoni, eller välkomstceremoni kan se ut på många olika sätt. Gemensamt för dessa är att man vill fira ankomsten av ett nytt barn och de namn som man har gett barnet.

Dop eller namngivningsceremoni är också den stora händelsen under ett barns första levnadsår. Evenemanget kan ske inför de närmaste eller i stort format med många människor samlade. Platsen kan vara i hemmet, utomhus, i stadshuset eller i kyrkan.

Musik och sång har även här en central roll.

Dopmusik kan vara av vitt skild art och kan framföras i olika konstellationer såsom av livemusiker i form av sångare eller sångerska som antingen sköter ackompanjemang själva på tex piano eller gitarr eller som har komp separat.
Ofta förekommande, under denna ceremoni, är också duetter av olika slag liksom vokalmusik samt instrumental högtidsmusik såsom stråkensemble eller stråkkvartett.

Dopmusiken är till för att hedra den som döps och skapa en stämningsfull och högtidlig atmosfär under detta evenemang.

Önskar ni hjälp med dopmusik och dopsånger till er ceremoni så finns vi här för er! Vi samarbetar också med låtskrivare som kan hjälpa er med specialskriven musik om ni önskar detta.

Artister som uppträder på dop & namngivningsceremonier

Vill du synas här? Klicka