FB-pixel

Kvinnor som dansar på en fest Högtidsportalen Sång & musik för livets viktigaste stunder

Fest

En fest, ett kalas eller en skiva är ett högtidligt socialt evenemang. Ett äldre ord för företeelsen är gästabud.

Ordet fest kan ju innebära så många olika evenemang; företagsfest, födelsedagsfest, bygdegårdsfest, temafest, studentfest etc.
Hur man bygger upp en bra fest kan man tycka olika om men de flesta håller nog med oss om att festmusik bör vara en del av ett event. För att få till en riktigt lyckad tillställning och festupplevelse med hög stämning krävs helt enkelt att musiken får vara närvarande.

Vill man inleda sin fest med ett mingel före middagen kan man med fördel ackompanjera detta med exempelvis instrumental högtidsmusik såsom stråkensemble, stråkkvartett, jazztrio eller förslagsvis pianist/gitarrist + sångare/sångerska eller andra mindre konstellationer, varför inte med vokalmusik. Detta sätter en stämningsfull och högtidlig prägel på inledningen av festen.

Till middagen kanske man vill ha ett musikquiz och varför då inte låta ett liveband, trubadur eller discjockey sköta detta?

Efter middagen och en stunds stillasittande längtar så många upp på dansgolvet för att få svänga loss och vad passar då bättre än livemusik till trubadur, coverband eller partyband?!
För de riktigt dans- och partysugna avslutas tillställningen med några svettiga timmar på dansgolvet tillsammans med kvällens DJ (discjockey).

Önskar ni hjälp med underhållning i form av livemusik eller discjockey till er fest så finns vi här för er!

Artister som uppträder på fester

Vill du synas här? Klicka